Aktuella och ganska nyligen inträffade händelser (Små episoder). Längre ner på sidan även tidigare händelser.

11 feb 2020

Nu har det kommit ännu ett litet barnbarnsbarn. Det är Evelinas äldsta dotter Vanja som fått en liten flicka, ISOLDE. Jag tror hon föddes 6 februari

 

11 feb 2020

Nu har jag gjort klart affischen om deklaration för konstnärer med egen firma. Den 18 mars skall jag prata i konsthallen om ämnet.

22 dec 2019

I dag hade Inga-Britt och jag vår 30-åriga bröllopsdag. Firades med god mat och ett gott glas vin och så tog vi ett foto på hur vi ser ut idag som jämförelse med Bröllopsfotot.

 

 

20 dec 2019

I går fick jag besked om att jag hade sålt en tredjedel av mina 15 utställda bilder i Holland. ("Kunstmaand Ameland"). Fantastiskt roligt. Jag fick också se en del av trycksakerna som var gjorda Alla med min bild på utsidan. Också roligt.

 

18 dec 2019

 

Nu har jag hängt 2020 års galleriutställning. Det är 80 bilder på väggarna och några hundra i "vaggan".

 

17 dec 2019

 

 

19 nov 2019

Det har varit väldigt många besök från Holland på min hemsida. Ca 20 om dagen hela månaden. Roligt.

Jag har gjort en ny bild "BC 2019". Den ingår i jobbet med alla planscher till grafikutställningen jag skall ha nästa år i Åmåls konsthall. Vernissage 29 augusti 2020. Jag visar där bl.a. hur bilden kom till i datorn. Från foto till digital målning.

   © Björn Carlén: "BC 2019", detalj.      Klicka på bilden för mer info.

31 okt 2019

Den 1 nov 2019 är det vernissage på utställningen i Nederländerna. Jag har med 15 bilder. Bland annat den här "I Ching Konstellation". Den bilden har använts till affischbild, inbjudningskort och andra trycksaker. Man känner sig lite hedrad eftersom det inte är en separatutställning utan en stor samlingsutställning med konstnärer och deras bilder från olika delar av Europa.

 

22 okt 2019

Idag fick jag bilder på mitt senaste barn-barns-barn. Alvar heter han och föddes i Stockholm 29 sep 2019 så han är väl ca 2 veckor gammal på fotot. Det var min dotter Evelinas andra barnbarn. Det första är en flicka som heter Julia och är nu drygt två år gammal. Lisa är mamman och pappan heter Joakim.


Foto:Evelina Carlén

 

 

5 okt 2019

Idag var det vernissage i Åmåls kosthall på Dalslands Konstförenings 84:e Höstsalong

Dalslands Konstförenings ordförande, Annica Larsson, öppnade som vanligt utställningen. Vernissagen var mellan kl 11 och 13. Ganska mycket folk tittade in. Försäljningen blev också mycket bra. Inte mindre än 23 verk såldes till en summa av 88.100 kr. Detta gladde konstföreningen och givetvis även de konstnärer som fick sina bilder sålda. Temat var "SPÅR". Några utställare hade hörsammat temat men långt ifrån alla. Här nedan några av de som hade tydliga "spår" i sina verk.

 

3 okt 2019

 

 

23 sep 2019

Yngsta dottern, Evelina, fyller 57 år. GRATTIS Evelina!

 

29 aug 2019

Nu har jag under lång tid arbetat på med mina bilder (planscher) till utställningen "Grafiska tekniker" som jag kommer att ha i Åmåls konsthall om precis ett år, den 29 augusti 2020. Återkommer till dessa så småningom. Senaste veckan har jag gjort bilder till en ny temautställning "SPÅR". Vernissage i Åmåls konsthall 5 oktober 2019.

Om man levde på 1000-talet uppe i Norden och hörde om lejon kanske man framställde dem på det här sättet. Klicka här så får du se baksidan i pdf-version. Då kan du läsa lite om vad jag skrivit. Jag gjorde två versioner "Spår av lejon" och "Spår av lejon 2". Jag har utgått från ett foto som jag tog på plats i Urnes 2017. Sedan har jag bearbetat bilden i 15 färglager samt ett strukturlager + ett lager för mitt logo. I version 2 har lagt in lagren transparenta ovanpå slutversionen.

 

15 juli 2019

I går hände det igen. Översvämning i källaren. Förra gången var djupet ner till golv 19 cm. Nu stannade det vid 12 cm. Kommunen måste fixa den här gatan. Det är ju många fastigheter som drabbas varje gång. Nu kommer det bli stopp i verkstaden åtminstone 14 dagar framåt. De skall börja tömma och sanera i morgon. Sedan blir det en lång torkperiod och senare ommålning av golv. Alla mina arbetsredskap har jag lärt mig att ha minst 20 cm över golvytan.

Samtidigt med detta var vi tvungna att fara till veterinären med "vår" lilla katt Millan. Hon var inte vår utan vi hade tagit hand om henne sedan dryga tre år tillbaka åt en grannpojke som skulle studera på annan ort. Hon hade inte ätit på flera dagar och gömde sig ute i trädgården. Det visade sig att hon led av grav njursvikt och för att hon inte skulle lida allt för mycket borde hon enligt veterinären få somna in. Ett besked som var oväntat. Vi hade ingen aning om att hon var så dålig. Som väl var fick vi tag i ägaren som var hemma i Åmål på sommarledighet, så han fick komma ner till djurkliniken och träffa sin katt en sista gång. Alla var överens om beslutet. Sorgligt var det.

Millan betraktar fåglarna under fågelmataren. Där satt hon ofta.

 

10 juli 2019

Nu har jag bestämt mig för vilka 15 bilder jag skall ha i Ameland (Nederländerna) i november.
Har skickat informationen dit idag. Det blev fyra olika teman. A I CHING (1-3) - B Mönsterlika konstbilder (4-7) - C En "Medical History" (8-12) - D Några bilder knutna till Tarot och Astrologi (13-15)

 

27 juni 2019

I söndags, midsommarsöndagen den 23 juni, var det traditionsenligt vernissage på Dalslands Konstförenings Sommarsalong, den 56:e i ordningen. Det kom ganska mycket folk. Betydligt fler än förra året. 24 konstnärer ur Dalslands Konstnärsförbund hade lämnat in 73 verk. Där fanns de flesta tekniker -måleri, skulptur, fotografi och grafk (olja, akryl, akvarell, krita, och digitala tekniker). I vanlig ordning öppnade ordförande Annica Larsson utställningen och fortsatte i samma anförande med överlämnandet av Dalslands Konstförenings konstnärsstipendium för 2019 till Elisabeth Wennberg. Egentligen hade Elisabeth fått det redan på årsmötet den 14 april, men då hade hon inte haft möjlighet att närvara. Nu fick hon också en blomsterbukett från konstföreningens styrelse.
Efter Annicas meddelande berättade Elisabeth hur hon under året skall använda stipendet till fortbildning i krokiteckning i Frankrike.

Elisabeth får blommar och berättar om hur hon skall använda sitt stipendium

 

Jag hade med "I Ching"-bilder och en av dem var i stereo, därför hade jag också med info om I Ching och hur man betraktar direktstereobilder.


25 juni 2019
En av hårddiskarna på min dator slutade att fungera. Väldigt mycket jobb att föra in alla program igen.
19 juni 2019

På söndag startar 2019 års Sommarsalong i Steneby Konsthall, Dals Långed

 

13-16 juni 2019

Var i Stockholm på utställningsbesök. Träffade samtidigt konstnärskamrater på Lilla Hasselbacken på Djurgårdsslätten.

 

28 maj 2019

På torsdag, Kristi himmelsfärdsdagen, börjar Konstvandringen här i Dalsland. Samlingsutställningen är i Åmåls konsthall tor - sön kl 11-18. Samma tider har jag öppet här på galleriet. Nolbygatan 5. Jag kommer att visa 92 bilder på väggarna och ännu fler i "vaggan". Välkomna!

92 bilder på väggarna

oxh ca 400 titlar i "vaggan".

 

25 maj 2019

I går, fredagen den 24 maj, var jag inbjuden till ett 50-årsjubileum på Stadshotellet i Åmål. Det var de studenter som jag hade för femtio år sedan som hade jubileum. De tog studenten vid Åmåls Högre allmänna läroverk 1959. Anita Bergstedt, den andra kvarvarande läraren var också inbjuden. Ca 80 före detta elever var på plats.

6 april 2019

Har blivit klar med stereoversionen av "I Ching - K'un I-3". Den bilden heter nu "I Ching - K'un I-4 (Stereo)". Jag ändrade från "3" till "4" eftersom jag gjorde en del ändringar både i bilden och i formatet. Klicka på bilden för mer info.

 © Björn Carlén: I Ching - K'un I-4 (Stereo) 

 

28 mars 2019
Idag sa jag upp mitt medlemskap i Grafik i Väst. Deras medlemsavgift (serviceavgift) är nu tre gånger så stor som förra året. 2400 kr per år !!! Det går inte.
23 mars 2019

Mina senaste bilder. Har återkommit till I Ching-bilder. Arbetade mycket med I Ching-temat i början av 2000-talet.

Klicka på bilderna för mer info.

      

 © Björn Carlén: I Ching-K'un I-3                                © Björn Carlén: I Ching-K'un II       

 

16 mars 2019

Såg på nätet att Kunstmaand Ameland hade valt en av mina bilder som affischbild. Roligt. Jag skall vara med där under november månad, Jag kommer att skicka ca 15 bilder (grafik). Bilden på affischen heter "I Ching konstellation". Du kan få mer info om du klickar på meny "Målningar" och där klickar på den lilla bilden som ser ut som på affischen.

 

 

25 feb 2019

Har uppdaterat Konstbild 82:s logga. Man ville att det skulle synas att Konstbild 82 också är Åmåls konstförening.

Nu ser loggan ut så här.

 

24 feb 2019

Har börjat med planscher till en pedagogisk utställning om grafik, "GRAFISKA TEKNIKER", klassiska och mer moderna.

Den utställning kommer att vara i Åmåls konsthall augusti-september 2020. Det kommer var egen grafik men också några andra konstnärers verk i de tekniker jag inte arbetar i. Blandat med de grafiska verken kommer det att vara stora informationsplanscher i storlekarna 50 x 140 cm. De två första är redan påbörjade. Se bild.

30 dec 2018

Har just hängt färdigt 2019 års utställning i galleriet.

92 bilder på väggarna

och ca 400 i vaggan

21 dec 2018

Hej och GOD JUL alla! Det blev en av mina senaste bilder istället för ett julkort i år.

 

11 dec 2018

Vi håller på att byta mattor i köket och i stora rummet. De vi haft började bli ganska slitna. De har varit med i 31 år. Här är en bild på Per Bäck (till vänster) och Patric Doverhorn när de drar ut limmet innan mattan läggs på. Per Bäcks firma heter "Bäcks Golv och Kakel AB" och Patrics heter "Puttes KAKEL-MÅLERI & Renoveringarbeten AB". Bägge firmorna finns i Åmåls kommun.

 

29 nov 2018

Nu har jag gjort ytterligare en bild med ideer från slutet av 1980-talet. Klicka på bilden för mer information.

 

17 nov 2018

Under senaste månaden har jag gjort två nya "I CHING"-bilder. Klicka på bilderna för mer information. För övrigt inget nytt. Jag går som vanligt på gymmet 3-5 dagar i veckan och tränar framför allt för att försöka få mitt högerknä att fungera bättre. Jag har inte kunnat gå nerför i trappor sedan i början av året. Det går om jag tar ett steg i taget, ungefär som småbarn gör. Något bättre har det blivit, men inte mycket.

 

6 okt 2018

Idag var det vernissage på Dalslands Konstförenings Höstsalong i Åmåls Konsthall. 28 konstnärer i Dalslands Konstnärsförbund hade lämnat in 86 bilder (målningar, teckningar, grafiska blad och skulpturer). Temat på utställningen var "mönster". De flesta hade valt temat i sina bildtitlar, men några använde sig av upprepningsidén. Britt-Marie Jern visade exempelvis fyra nästan identiska små porslinshuvuden. Rena mönster såg man nog endast hos Mona Falk. Men tanken med temat var ju att det skulle tolkas fritt. Några valde att inte alls ha anknytning till mönster. Som vanligt var helhetsintrycket att det var en bra utställning. Hängningen var också bra.

Tyvärr var det väldigt lite folk på vernissagen, men det var kanske inte så konstigt eftersom annons och info från pressvisning saknades.


Ordförande Annica Larsson öppnade som vanligt, men kom under talet på att det saknades cider, så vernissagepubliken fick nöja sig med godis. Lars-Erik Ohlsson berättade något roligt för monica eliasson som snart därefter förmedlade historien till en kompis med hjälp av telefonen. Bilden nere till vänster visar Elisabeth Wennbergs och Anne Lindbloms vägg.


Här ser man några av de 86 verken. Längst upp till vänster Gunilla Kjellstedts vägg och nedanför den ett fotografi av Malin Robertson Harén. Till höger i mittenfältet en bild av Björn Carlén. Därunder Marianne Johansson och nederst Mona Falk. Till höger överst ett keramiktorn av Cordula Bielenstein Morich och nedanför två av de fyra porslinshuvudena av Britt-Marie Jern. Längst ner till höger en lite annorlunda bild av Lilian Norman Retamales.

 

 

22 sep 2018


Under de senaste 6 veckorna har jag jobbat med bilder till Dalslands Konstförenings Höstsalong. Sedan ett par år har Höstsalongen delvis varit en temautställning. Första gången var det "Linjer", sedan "Hommage" och nu "Mönster" fast i vilken fri form som helst. Jag har valt att jobba med mönsterliknande konstbilder. De bilder du ser ovan har med prismor att göra. Jag började med att göra modeller i kartong som jag sedan experimenterade med. Den vänstra bilden heter "Staplade tresidiga prismor i motljus". Den mittersta övre bilden heter "Blåvita prismor på grönt fält". Den nedre bilden i mitten heter "24 blåvita prismor på grönt fält". Den högra bilden heter "Sommaren 2018". Kompositionellt är det samma bild som "24 prismor på grönt fält" men här är bilden vänd i 90 grader. Nu har prismorna blivit markiser och fönsteröppningar. Sommaren 2018 var rekordvarm och mycket solsken, därav bildtiteln. I ett par fönsteröppningar har jag placerat människor. De var ju helst inne eller i skuggan under den här sommaren 2018.

"Sommaren 2018". Detalj (det var mer än 30 grader i skuggan)

Nedan ser du några bilder från modellteillverkningen och uppställning av modellerna.

 

6 sep 2018

Håller på att hänga om i galleriet

 

3 sep 2018

Hemkommen från Stockholm där jag varit på galleribesök och framför allt på "ARTIPELAG" ett fantastiskt konstmuseum ute på Värmdö. Inne i museet hade de utställningen "Bloomsbury Spirit". Bilder och foton från och av de engelska kulturpersonligheterna i början av 1900-talet. Namn som Virginia Woolf, Leonard Woolf, Vanessa Bell, Clive Bell, Dunvan Grant, Lytton Strachey och inte minst Roger Fry. Men det fanns många fler också.

Det var svårt att ta bilder på museets exteriör. Museet är ju oregelbundet och i flera plan. Men här är en bild från takterrassen. Runt hela musset finns en skulpturpark ute i den kuperade terrängen. Nu hade jag på grund av mitt dåliga knä svårt att gå hela den turen. Det är ganska stora höjdskillnader

Maria Miesenberger: STILLA RÖRELSE, brons 2012. På Artipelags takterrass, Värmdön

 

27 aug 2018

Nu har jag uppdaterat navigatorn på min Volvo. Det tar mer än en timme i datorn. Man hämtar uppdateringar hos Volvocar och för först över uppgifterna på ett helt tomt 32 GB USB-minne som man sedan, när det är färdigladdat, sätter i ett USB-urtag i Volvons förvaringsbox mellan framstolarna. Sedan måste man köra ca 10 mil innan navigatorn har blivit uppdaterad.
25 aug 2018

Nu var det länge sedan jag skrev här. Härligt att vi äntligen fått regn. Ca 40 mm senaste veckan. Många gånger mer än under hela maj, juni, juli och halva augusti. Då fick vi nästan inget regn alls. Kanske bara 4-5 mm totalt.

Jag har inte hunnit arbeta så mycket med bilder efter Sommarsalongen. Det har mest blivit annat jobb, bl.a. har jag hjälpt Dalslands Konstförening med GDPR-formulär till konstnärerna om samtycke till att vi har personuppgifter och deras bilder på konstföreningens hemsida.

Sedan har jag också fortsatt med mina bild- och textmemoarer. Är framme vid 2015 nu.
En konstbild har jag ändå hunnit med. Det är en stereobild som jag tror jag kan använda till Dalslands Konstförenings Höstsalong i Åmåls konsthall 6 - 27 okt 2018. Jag har även börjat med andra bilder till Höstsalongen. Kommer jag att visa när jag vet hur de skall se ut.

   © Björn Carlén: LJUSSLUSS (Stereo)

 

29 juni 2018

I söndags, midsommarsöndagen den 24 juni, var det traditionsenligt vernissage på Dalslands Konstförenings Sommarsalong, den 55:e i ordningen. Det kom ganska mycket folk. Betydligt fler än förra året. 27 konstnärer ur Dalslands Konstnärsförbund hade lämnat in 84 verk. Där fanns de flesta tekniker -måleri, skulptur, fotografi och grafk (olja, akryl, akvarell, krita, brons, glas, screentryck, koppargrafiska och digitala tekniker). I vanlig ordning öppnade ordförande Annica Larsson utställningen och fortsatte i samma anförande med överlämnandet av Dalslands Konstförenings elevstipendium till Sara Kristiansson. Se nedanstående bilder. Maj-Lis Dolk från styrelsen överlämnade en blomsterbukett.  Stipendiet består i att stipendiaten får delta i en av de konstkurser som Kyrkeruds folkhögskola anordnar som sommarkurs. Stipendiaten får själv välja vilken kurs som passar hen bäst.

Stipendiet ingår en veckas undervisning, helpension och logi i delat dubbelrum.

 

Om man inte har möjlighet att resa till Stenebys Konsthall i Dals Långed kan man gå in på Dalslands Konstförenings hemsida (www.dkf.se) och få se konstbilder från årets Sommarsalong och även från tidigare salonger. Där finns också katalog om konstnärerna, verken, teknikerna och priserna.

 

6 juni 2018

Snart är det inlämning till Dalslands Konstförenings Sommarsalong. Tror att jag kommer att lämna dessa fyra.
"Iris"-bilden och "Blågult" är helt nya. De andra är något äldre. Ingen av bilderna har tidigare visats på någon av Dalslands Konstförenings salonger.  Klicka på bilderna för mer information om titlar, storlek, upplaga och priser.

 

16 maj 2018
Min fasta telefon (nr 0532-14191) har nu upphört. Mitt mobilnr är 0708 350831
15 maj 2018

Konstvandringen i Dalsland är slut för i år. Samlingsutställningen var på Dalslands Konstmuseum i Upperud vilket gjorde att antalet besökare var 51 färre än förra året. 62 intresserade personer var här under de fyra dagarna. Förra året, när samlingsutställningen var i Åmåls konsthall, var det 113 besök. Försäljningsmässigt var det riktigt bra. Nedanstående verk såldes.

21 april 2018

Den 10 maj börjar konstvandringen i Dalsland. Jag är en av deltagarna och har öppet här 10-13 maj kl 11-18. 88 bilder (måleri och grafik) på väggarna och ca 200 i "vaggan".

 

19 feb 2018

Nu var det länge sedan jag uppdaterade den här sidan. Här några händelser sedan den 22 dec 2017:
Gjort enn massa inramningar av grafik till kommande utställningar ("Natur" i Lidköpings konsthall, Konstvandring i Dalsland 10-13 maj)
Gjort synundersökning efter gråstarroperationen samt provat ut nya glasögon. Gjort en skylt till "DATAtEMA" samt en ny dagital paintingmålning till "Natur"-utställning i Lidköping

Klicka på bilden "Lustrafjorden vid Urnes" för mer info

22 dec 2017
God Jul och Gott Nytt År.  Gjorde julkortet idag i sista stund. De små konerna med bokstäverna C,M,B skall associera till de tre vise männen (Caspar, Melchior och Balthasar)

I tisdags gjorde jag en gråstarroperation på mitt vänstra öga. Mitt högra öga fick en ny lins för ca 5 år sedan. Ser betydligt bättre nu. Tack Susanna Olsson, ögonläkare på Uddevalla sjukhus.

20 nov 2017
Jubileumsutställningen "Galleri Carlen 15 år" är nu slut. Totalt var det 66 personer som besökte utställningen. 27 bilder såldes. Ett fantastiskt resultat.
17 nov 2017

Så var det vernissage på galleriet. Blommor från kommunen och från vänner. Det var ju 15-års jubileum. Ca 35 peroner besökte utställningen under kvällen. 14 bilder såldes. Allt var väldigt lyckat. Lite trångt blir det ju ibland när man vistas så många på en så pass liten yta. Vi, Inga-Britt och jag bjöd på Cider och/eller sherry med tilltugg i form av olika små ostsnittar som Inga-Britt bakat samt vanligt tilltugg: Godis, chips, nötter m.m.
Nu fortsätter utställningen på lördagen den 18:e, söndagen den 19:e och måndagen den 20:e nov. Öppet alla dagarna kl 12-17 samt 30% rabatt under alla dagarna.

 

28 okt 2017
7 0kt 2017

Idag var det vernissage i Åmåls konsthall. Det var Dalslands Konstförenings 82:a höstsalong som öppnade. Den kommer att pågå till den 28 oktober 2017. 22 konstnärer deltog med 66 verk. Temat var som jag skrivit tidigare "Hommage". Det blev en ganska bra utställning.

Några publikbilder från vernissagen. I trappan står ordförande Annika Larsson och hälsar välkomna.

Alla deltagarna hade inte brytt sig att arbeta med "Hommage"-temat. Egentligen var det nog bara 4-5 st som engagerat sig, åtminstone om man menar hommage till en person, vilket ju är det vanliga. Utöver mina egna verk som ni kan se längre ner på sidan så visar jag här några tydliga exempel, där man direkt kan se vilken konstnär det är frågan om.

 

 

 

 

5 sep 2017

 

Här är de fyra bilderna som jag tänker lämna in till temautställningen "HOMMAGE" som ingår som del av Dalslands Konstförens Höstsalong. Till vänster "Hommage till Michelangelo". Jag har gjort hans David i regnbågens färger eftersom Michelangelo förmodligen var gay. Nr två är den bild jag visade större den 2 sep. "Hommage till Rogier van der Weyden". Nr 3 "Hommage till nederländskt 1600-talsmåleri" och till höger nr 4 "Hommage till Jean Auguste Dominique Ingres".

 

2 sep 2017

Den senaste tiden har jag hållit på med bilder till en temautställning "HOMMAGE". Nedan ser du en som jag döpt till "Hommage till Rogier van der Weyden". En tidig belgisk renässanskonstnär (1400-1464) som jag alltid beundrat.

Rogier van der Weyden "Bebådelsen", ca 1440. Det är det lilla mycket fina stillebenet uppe i vänstra hörnet som jag alltid gillat. Den fina rytmen från klotform i den högra frukten till karaffen via granatäpplet. Klotformen förändras gradvis.

 

22 juli 2017

S
Foto: © Björn Carlén

Mellan den 13-19 juli gjorde jag en arbetsresa till Norge. Resan gjordes med bil, eftersom många av platserna inte kunde nås med tåg eller buss. 188 mil blev det.

Dag 1 (torsdag den 13/7) började med besök på Vigelandsparken i Oslo. Fotografedrade många av skulpturerna i förhoppning om att hitta sådant som jag skulle kunna använda i mina egna bilder. Därefter tittade vi på Oslos ganska nya Operahus med sin exteriör i vit marmor. 

Dag 2 (fredag 14/7) gick resan till 1100-tals-kyrkan i Borgund. Min tanke var bland annat just att besöka stavkyrkor från 1100-talet. De har ofta fantastisk träsniderier, 1000 år gamla. Ofta ser man här en blandning av hednisk och kristen symbolik. Under färden såg vi flera vattenfall och forsande vattendrag. Besöker också Kaupanger stavkyrka som också är från 1100-talet. Övernattar i Gaupne.

Dag 3 (lördag 15/7) tog vi den lilla bilfärjan från Solvorn till Urnes. (Man fick backa ombord på färjan !). Urnes stavkyrka, byggd 1130, är den äldsta i Norden och har bland annat fantastiska träsniderier som jag tror att jag kommer kunna använda i egna bilder. Från Urnes gick bilfärden på en jättesmal väg i ca 6 mil. Vägen var så smal att möte inte var möjlig mer än på vissa något breddade platser, men vacker var den då den helt följde Sognefjorden.

Så småningom framme vid fjällvägen (RV55) som går över Jotunheimen med en väghöjd på 14-1500 meter och med Galdhögpiggen (2469 m) och Glittertind (2465 m) i blickfånget. Fantastiska bilder. 11 grader varmt i solen. Efter ca 20 mil vacker men ansträngande väg är vi framme i Dombås vid Ottadalen. Sista biten fram till Trondheim går nu på E6:an dit vi anländer kl 20.

Dag 4 (söndag 16/7) besöker vi Nidarosdomen (1140-1320). Kyrkan har vid flera tillfällen härjats av brand. År 1869 påbörjades en stor restaurering av katedralen, som bland annat syftade till att återskapa den rikt dekorerade västfasaden. Arbetet blev i princip färdigt 1965, men inte förrän 2001 avslutades restaureringen formellt. Här fick man tyvärr inte fotografera, inte ens utan blixt. Lite snålt tycker jag. Vi besökte också Trondheims konstmuseum. Inte så imponerande.

Dag 5 (måndag 17/7) börjar resan tidigt mot Lillehammer där vi på eftermiddagen besöker nobelpristagare Sigrid Undset hem (numer ett museum). Vi övernattade i Gjövik, ca 4 mil söder om Lillehammer.

Dag 6 (tisdag 18/7) kommer vi till Halden och bor på ett motell i närheten av Svinesund. Hade tänkt att få några bra bilder på de båda broarna över till Sverige. Lyckades inte så bra med det. For vidare till Strömstad och far ut till Sydkoster för att fotografera "Kostertisteln". Lyckades inte så bra där heller. Skall göra ett nytt försök en annan gång.

Dag 7 (onsdag 19/7) Reser ganska sent från Halden och far över Tanum och hällrisningarna. Är hemma i Åmål framåt kvällen.

 

1 juli 2017

Idag var jag på vernissage på Krokstads herrgård i Säffle. Där hade en före detta elev till mig utställning i galleriet och i parken. Därefter var jag också och tittade på ytterligare en utställning på Galleri 2. Glaskonsten i Säffle vattentorn hade jag heller inte sett tidigare, så där gjorde jag också ett besök.

 

Detalj av Ingalena Klenells glaskonst i Säffle vattentorn

 

29 juni 2017

Den 25 juni var det vernissage på Dalslands Konstförenings Sommarsalong i Dals Långed. Det var betydligt färre besökare än vanligt. Nu var det bara ca 50 personer och 1/3 del av dessa var utställare med respektive. Normalt brukar det vara 150-200 personer på dessa vernissager. Men kanske inte så konstigt. Jag såg varken en annons eller någon affisch i förväg. Ordförande var inte heller på plats utan utställningen öppnades av en ledamot, Marianne Lysell, i konstföreningens styrelse. 29 konstnärer visade 86 bilder.

20 juni 2017

 

I samma stund som jag la in min info kom en affisch från Dalslands Konstförening. Det är ovanstående.

 

20 juni 2017

 

Så här såg Dalslands Konstförenings affisch för Sommarsalongerna ut under många år. I år har jag inte sett någon affisch så jag lägger in den här som info om Salongen.

 

11 juni 2017

Klar med bilderna som jag skall ha med på Sommarsalongen i Steneby Konsthall 25 juni - 20 augusti.

Klicka på bilderna så får du mer info för resp bild.  Ikaros är 100 x 60 cm. Blombilderna 25 x 25 cm.

 

4 juni 2017

I går på pingstafton kl 14 var det vernissage på Dalslands Konstmuseum. Det visades egentligen tre olika utställningar. 30 av Dalslands Konstnärsförbunds medlemmar visade bilder på temat "NATUR" i nedervåningen. På övervåningen var det inget tema. Där visades i stora salen målningar av Lars Daniel Rehn och stora fantastiska skulpturer av Marta Runemark, (dotter till Roj Friberg, 1934-2016). I det lilla galleriet var det också skulpturer av ett annat slag, gjorda av Åsa Holmlund. Utställningarna pågår 3 juni - 23 juli 2017.

Det var den nya museichefen, Jörgen Svensson, som öppnade utställningarna och lät deltagarna kortfattat berätta om sitt konstnärskap.


Rolf Gustafsson representerade Dalslands Konstnärsförbund och pratade om temat "Natur". Till vänster om honom står Jörgen Svensson

 

   
Marta Runemarks Pegasus som här heter "Flygfärdig". I bakgrunden målningar av Lars Daniel Rehn. Till höger detalj av skulpturen "GAMAR" av Marta Runemark.


Ewa Adamsdotter Pettersson till vänster och KG Bratts bilder till höger

 


Gunilla Ekemarks akvareller till vänster, Björn Carléns "Havsörn över Vänern" närmast hörnet på samma vägg. På nästa vägg Rolf GUstafssons landskap i gouache och därfter Hjördis Clemens akvareller.

 

På fondväggen Gunilla Kjellstedts rosor. Därefter Lisbeth Claessons akvarellcollage följt av Christian Aarsruds akryler. Till höger del av Britt-Marie Jerns brons "Skogsrum".

 

1 juni 2017
LÄRODIKT 1 JUNI
av Caj Lundgren (Kajenn)

Var glad min själ åt vad du har,
nu har du hundra sommardar,
och detta är den första.
När solens lopp sin ände tar,
då har du nittionio kvar,
och någon blir den största.
Ge noga akt på var du står,
imorgon är med ens igår,
det går så fort att vandra.
Lägg märke till att vad du får,
är hundra sommardar per år,
imorgon är den andra.
29 maj 2017
Konstvandringen är slut för det här året. Jag hade 113 personer på besök. Betydligt bättre än förra året men ändå sämre än när samlingsutställningen var i Åmåls konsthall förra gången, 2015. Då hade jag 165 besök.
17 maj 2017

Nu äntligen har jag gjort klart hängningen här i galleriet till årets KONSTVANDRING. Samlingsutställningen är i Åmåls konsthall 25 -28 maj. Alltså traditionsenligt öppnande Kristi himmelsfärdsdgen den 25 maj kl 11.00. Vill ni ha förhandsinfo om medverkande konstnärer hittar ni det på konstvandringens hemsida. www.konstvandring.nu

Ateljéerna, verkstäderna och samlingsutställningen är öppna dagligen kl 11 - 18

Här hos mig visar jag 71 bilder på väggarna och ännu mycket mer i "vaggan". Blandade tekniker: Akryl, Serifoliegrafi, Digital Print och Digital Painting. I vaggan också serigrafier och etsningar. Dessutom kör jag en 15 minuters nonstop-presentation om hur jag arbetar med digitala tekniker. VÄLKOMNA !

 

12 april 2017

För några veckor sedan grävde Åmåls stadsnät ner fiberkablar på Nolbygatan utanför vår fastighet. Nu var det dags för asfaltering efter grävningarna. Just den dagen regnade det som man kan se.

 

8 april 2017

Idag var jag och tittade på Liza Johansson utställning i Färgelanda Konsthall. Imponerad av Lizas bilder. Mycket välstämda nyanser. Svampkonsulent och konstnär i en och samma person. Hon fixar både papper och färg av svamp och lavar.

 

 

3 april 2017

I dag var jag nere i Uddevalla och tittade på den stora och väl gjorda utställningen om Göteborgskoloristerna. Den pågår hela sommaren och är väl värd ett besök.

 

30 mars 2017

Idag fick vår sista katt, Ossi, lämna jordelivet. Efter en längre tids sjukdom klarade han sig inte längre, så kl 9 i morse fick han somna in nere på Smådjursveterinärens bord. Men han var hela tiden lugn och visade inga stess-symtom. Insomnandet gjordes också mycket varsamt. Han blev väl omhändertagen och det sköttes lugnt och fint. TACK!

Mycket tråkigt är det när en familjemedlem dör.

Den 8 juni förra året var det vår andra katt, Jussi, som plötsligt blev väldigt sjuk, som om han hade fått en strok eller något liknande. Ramlade omkull och kunde inte äta. Samma vetierinärstation skötte också hans avlivande. Även då gjorde personalen ett fint jobb. Lika lugnt och fint som nu.

De här två katterna, som var halvbröder, kom till oss en sen höstdag 2005. De bad helt enkelt att få komma in och bo hos oss. Jussi, den svarta katten, var ca ett år äldre än Ossi som då inte hade fyllt året. Jag gjorde en liten bildserie när de försökte komma in i huset på egen hand. Ossi hoppade upp till handtaget för att kunna öppna. Han visste redan då att man gjorde så för att få upp dörren.

Här är Ossi som liten år 2005 (vänstra bilden) och hur han såg ut den 28 mars 2017, två dager före sin död. (högra bilden)

 

29 jan 2017

Under senaste tiden har jag gjort en annorlunda bild. Nästan en naturbild. Skall under juni månad vara med på en temautställning "NATUREN" på Dalslands konstmuseum. Vernissage lördagen 3 juni.

Klicka på bilden för mer information

 

31 dec 2016

"The Fall" är en anna bra serie (på NETFIX). Också en kriminalhistoria men en irländsk-brittisk sådan. Den började 2013 och säsong tre gjordes 2016. Serien är skapad av Allan Cubitt, regisserad av Jakob Verbruggen och har Gillian Anderson i huvudrollen. Serien skildrar polisen Stella Gibsons (G. Anderson) jakt på en kvinnomördare som härjar i Belfast i Nordirland. Serien börjar med att den erfarna polisveteranen Gibson tillfälligt omplaceras från Metropolitan poliskår till Nordirland för att leda och överse utredning av ett antal mord på framgångsrika kvinnor i Belfast.

24 dec 2016

Under senhösten fram till nu har jag för ovanlighetens skull sett på ganska många TV-serier. En av de bästa var serien med namnet 24. Kiefer Sutherland spelar huvudrollen som Jack Bauer i denna Golden Globe och Emmy Award-vinnande dramaserie där hela säsongen sker under ett dygn, med var och en av de 24 pulshöjande avsnitten som täcker en timme och presenteras i realtid. Den finns i 9 säsonger och är fantastiskt spännande hela tiden. Den sista säsongen var 2014 men alla finns ännu på VIAPLAY.

En anna serie jag sett är "BLINDSPOT". Ett konspiratoriskt kriminaldrama som kretsar kring en kvinna som hittas på Times Square, utan minne och med kroppen täckt av mystiska tatueringar. Inte lika bra som "24" men absolut sevärd. Finns också på VIAPLAY

 

 

Till nuvarande AKTUELLT-sida

   Händelser under 2010     Händelser under 2011        Händelser under 2012       Händelser under 2013

Händelser under 2014          Händelser under 2015       Händelser under 2016