Aktuella och ganska nyligen inträffade händelser (Små episoder). Längre ner på sidan även tidigare händelser.

12 april 2017

För några veckor sedan grävde Åmåls stadsnät ner fiberkablar på Nolbygatan utanför vår fastighet. Nu var det dags för asfaltering efter grävningarna. Just den dagen regnade det som man kan se.

 

8 april 2017

Idag var jag och tittade på Liza Johansson utställning i Färgelanda Konsthall. Imponerad av Lizas bilder. Mycket välstämda nyanser. Svampkonsulent och konstnär i en och samma person. Hon fixar både papper och färg av svamp och lavar.

 

 

3 april 2017

I dag var jag nere i Uddevalla och tittade på den stora och väl gjorda utställningen om Göteborgskoloristerna. Den pågår hela sommaren och är väl värd ett besök.

 

30 mars 2017

Idag fick vår sista katt, Ossi, lämna jordelivet. Efter en längre tids sjukdom klarade han sig inte längre, så kl 9 i morse fick han somna in nere på Smådjursveterinärens bord. Men han var hela tiden lugn och visade inga stess-symtom. Insomnandet gjordes också mycket varsamt. Han blev väl omhändertagen och det sköttes lugnt och fint. TACK!

Mycket tråkigt är det när en familjemedlem dör.

Den 8 juni förra året var det vår andra katt, Jussi, som plötsligt blev väldigt sjuk, som om han hade fått en strok eller något liknande. Ramlade omkull och kunde inte äta. Samma vetierinärstation skötte också hans avlivande. Även då gjorde personalen ett fint jobb. Lika lugnt och fint som nu.

De här två katterna, som var halvbröder, kom till oss en sen höstdag 2005. De bad helt enkelt att få komma in och bo hos oss. Jussi, den svarta katten, var ca ett år äldre än Ossi som då inte hade fyllt året. Jag gjorde en liten bildserie när de försökte komma in i huset på egen hand. Ossi hoppade upp till handtaget för att kunna öppna. Han visste redan då att man gjorde så för att få upp dörren.

Här är Ossi som liten år 2005 (vänstra bilden) och hur han såg ut den 28 mars 2017, två dager före sin död. (högra bilden)

 

29 jan 2017

Under senaste tiden har jag gjort en annorlunda bild. Nästan en naturbild. Skall under juni månad vara med på en temautställning "NATUREN" på Dalslands konstmuseum. Vernissage lördagen 3 juni.

Klicka på bilden för mer information

 

31 dec 2016

"The Fall" är en anna bra serie (på NETFIX). Också en kriminalhistoria men en irländsk-brittisk sådan. Den började 2013 och säsong tre gjordes 2016. Serien är skapad av Allan Cubitt, regisserad av Jakob Verbruggen och har Gillian Anderson i huvudrollen. Serien skildrar polisen Stella Gibsons (G. Anderson) jakt på en kvinnomördare som härjar i Belfast i Nordirland. Serien börjar med att den erfarna polisveteranen Gibson tillfälligt omplaceras från Metropolitan poliskår till Nordirland för att leda och överse utredning av ett antal mord på framgångsrika kvinnor i Belfast.

24 dec 2016

Under senhösten fram till nu har jag för ovanlighetens skull sett på ganska många TV-serier. En av de bästa var serien med namnet 24. Kiefer Sutherland spelar huvudrollen som Jack Bauer i denna Golden Globe och Emmy Award-vinnande dramaserie där hela säsongen sker under ett dygn, med var och en av de 24 pulshöjande avsnitten som täcker en timme och presenteras i realtid. Den finns i 9 säsonger och är fantastiskt spännande hela tiden. Den sista säsongen var 2014 men alla finns ännu på VIAPLAY.

En anna serie jag sett är "BLINDSPOT". Ett konspiratoriskt kriminaldrama som kretsar kring en kvinna som hittas på Times Square, utan minne och med kroppen täckt av mystiska tatueringar. Inte lika bra som "24" men absolut sevärd. Finns också på VIAPLAY

 

 

Till nuvarande AKTUELLT-sida

   Händelser under 2010     Händelser under 2011        Händelser under 2012       Händelser under 2013

Händelser under 2014          Händelser under 2015       Händelser under 2016