Min utställning i Kalskoga 9 nov-15 dec 2013

Till listan med egna utställningar

Plan för hängning. Jag gör alltid en hängningsplan, så att jag slipper att ta med mig för många bilder. Det blir ändå trångt i bilen.

Idag är det den 6 nov 2013. Klockan fem gick jag upp i morse och halv sju kom jag iväg mot Karlskoga. Jag var framme klockan 9 och började med avlastning och avplastning.

Det viktigt  hur bilderna är monterade. Exempelvis att man gör bilder som går att packa utan att de blir förstörda.

Med hjälp av Karlskoga Konstförenings styrelseledamöter hade jag utställningen på väggarna klockan 16. Jag behövde bara göra en en väldigt liten förändring i hängningen och detta på grund av att man hade ändrat väggarna något i första rummet som inte var ändrade på lokalritningen. Det resulterade i att även de två små reservbilderna också kom på väggen. Totalt blev det alltså 65 bilder som visades.

Under dagen var det både press och folk från kommunen som plåtade och bad om information. tidningsartikel kommer så småningom. Konstföreningen hade mycket bra service, både med arbete och med förtäring. På morgonen när jag kom bjöd man på kaffe med bröd, vid 13-tiden på lunch i Folkets Hus och innan hemfärd kaffe med bröd igen. Bättre mottagande kan man inte få.


Göran Thunfelt och Christer Norrström hjälpte till med avplastning och hängning.
Här håller Göran på med numrering av bilderna.

 

 

Det var en helsida i färg i Karlskoga tidning.

9 nov 2013 kl kl 11-15 var det vernissage på utställningen i Karlskoga Konsthall. Vid öppningen klockan 11 var det ca 25 personer på plats och vid stängningsdags kl 15 hade det varit 55 som besökt utställningen och de stannade länge. Sex bilder hade då sålts. Bland annat köpte Karlskoga kommun två större grafiska blad. Konstföreningen köpte också två bilder, sedan var det två privatköp. Försäljningssumman under vernissagen blev 22.600 kr.


Vid 11.15 öppnade vice ordförande Siw Erlandsson utställningen. Nedan följer några bilder från vernissagen.
Foto: Inga-Britt Jonsson


Många små kex med ost och annat fanns på serveringsbordet. Drickan kom från en firma som hette Karlens. Allt var mycket generöst och mottagande var mycket vänligt. Foto: Inga-Britt Jonsson


Karlskoga Konstförenings kassör, AnnCharlotte Andersson, överlämnade en fin blomsterbukett. Foto: Jan Erlandsson


Bukett från Karlskoga Konstförening till vänster och den röda azalean från Ulla och Ingvar Gustafsson i Åmål till höger
Foto: Björn Carlén


Efter öppnandet presenterade jag utställningen. Något om bildsviter och om teknik. Foto: Inga-Britt Jonsson


Vernissagepublik. Foto: Jan Erlandsson


Foto: Inga-Britt Jonsson


Det hade till och med kommit besökare från Åmål. Ulla och Ingvar Gustafsson kom och gratulerade mig till utställningen med en stor fin röd azalea. (Se bild högre upp). Det är Ulla som står mitt i bilden med röda skor. Här betraktar hon två stereobilder.
Foto: Inga-Britt Jonsson


Ingvar Gustafsson från Åmål och till höger om honom hans bror och svägerska.  Foto: Inga-Britt Jonsson


I förgrunden till höger Göran Thunfelt och Christer Norrström. Foto: Inga-Britt Jonsson

På tisdagen den 19 november hade jag föredrag i Karlskoga Konsthall kl 18.30.

Trots den avgörande fotbollsmatchen  mellan Sverige och Portugal kom det ca 25 personer.
Programmet såg ut så här:

1. Något om de tekniker som ingår på den här utställningen
2. Vilka egenskaper behöver man som konstnär
3. Vad fordras för utrustning för serifoliegrafi och air-brush
4. Ett serifoliegrafi-blad kommer till. "Ikaros och Daedalus"
5. Litet mer om air-brush-måleri och något lite om 3D

6. Kaffepaus

7. Vad fordras för utrustning för digitala bilder
8. Hur man gör ett konstgrafiskt digitalt blad ("Rekviem")
9. Något om direkt-stereoskopiska bilder
10 Vad menas med bilderna. Ett litet urval


Här pratar jag om vilka egenskaper som fordras om man vill bli en professionell konstnär. Foto: Jan Erlandsson


Jag hade en ganska genomgående presentation av bilder och texter med hjälp av "PowerPoint". Här visar jag på mellanrumsformerna vid "Fem bägare" och hur den profilen upprepas som dekor på bägarna. Vill du se hela bilden kan du klicka här. På den sidan finns också längst ner text om bildens innehåll.

Den 16 dec 2013 var jag och hämtade min utställning i Karlskoga. Jag fick starta kl 6.30 på morgonen och kom hem 17.30. Under den drygt månadslånga utställningen har det varit 686 besök, därav 55 skolelever. Under tre lördagar hade man haft tre musikevenemang i konsthallen. Den publiken är inte inräknad i besökstatistiken.

Jag sålde 14 bilder för totalt 52.400 kronor. En akrylmålning, tre digital painting-bilder, fem serifoliegrafier, och fem digital print-bilder. Köpare var Örebro landsting, som köpte "Transparent lek", Karlskoga kommun som köpte två bilder, "Uppdrag" och "Ariadnes garn", Karlskoga Konstförening som också köpte två bilder "Från Ljus till Ljus (Alt I) och "Förändring (Alt III). Öviga 9 bilder köptes av privatpersoner. Konstföreningens och konsthallens personal skötte allt utomordentligt bra.

Till toppen av sidan