Några SAMLINGSUTSTÄLLNINGAR där jag deltagit (Dalslandssalongen 2004)


Anmälningsaffischen. Design: Björn Carlén

Utställningsaffischen. Design: Björn Carlén

För första gången hade vi en "Dalslandssalong", alltså en jurybedömd öppen utställning. Öppen med den begränsningen att man på något sett skulle ha anknytning till Dalsland (Se ovanstående vänstra informationsaffisch). Eftersom detta var ett större projekt än enbart en Höstsalong samarrangerades det hela med Steneby Kulturförening. Konstnären Dan Lekberg från Karlskoga valdes som juryman. 85 personer lämnade in 357 arbeten för bedömning. 161 verk av 60 konstnärer "godkändes". I mesta laget eftersom Steneby Konsthall som max brukar kunna härbärgera 100-110 utställningsföremål samtidigt. Hängningen blev med andra ord besvärlig. Björn Carlén blev huvudansvarig men hade god hjälp av Hjördis Clemens och Gunilla Ekemark.

Mycket folk kom och tittade men försäljningen gick uruselt. Det såldes 12 verk (till största delen inköpta av Dalslands Konstförening till sitt medlemslotteri) för totalt 14.600 kronor. Ungefär en tredjedel av normala försäljningsvärdet på en traditionell höstsalong. Varför resultatet blev så dåligt vet vi inte. Kanske för att köpintresserade personer inte riktigt visste om det var etablerade eller icke etablerade konstnärer som hade gjort verken. För en del kanske detta har betydelse. Hur som helst var 21 av Dalslands Konstnärsförbunds medlemmar med och visade 59 verk.

När det gäller bildmaterial för dokumentation var det ingen som riktigt höll i det, varför vi endast kan presentera ett fåtal foton från utställningen.

 


Barbro Erlandsson Bratt
öppnar utställningen 

Vernissagepublik

© Lisbeth Claesson / BUS 2004: "I mörka skogen", olja
 

 


© Ewa Pettersson: "Stadens hemligheter II", blandteknik
 

© Elisabeth Andersson:
"A cup of cherries", olja
"A saucer of cherries", olja

© Marie Bancks: "Jag hade den", "Barnet", "Bambi"
Kol och akryl

 


© Björn Carlén / BUS 2004: "Dockning (Stereo) ", akryl,  90x73 cm + 90 x 73 cm

Till mitt CV

Klicka på pilen uppe till vänster om du vill komma tillbaka till den plats varifrån du kom.